När beslut fattas på rätt nivå, av rätt personer

Piff&Puff kamperar ihop i ett rum vars väggar täcks av tapeter som skulle kunna vara norra Europas fulaste. Obeskrivligt ful färg, toppad med ett par rejäla  jagharlegathärochgnuggatmittvaxkletigahårmotväggenjävligtlänge-fläckar.
Vit färg, samt en underbar grön till fondvägg, har väntat i garaget sedan i höstas. I helgen var det så dags och vi började tömma rummet igår morse.
Men, två bestämda 3,5-åringar med mål i mun sitter ju inte passivt och betraktar dylika tilltag. När de fått klart för sig att rummet skulle målas utbrister Puff lyckligt ”Ja! Mitt rum ska bli rosa! Och Piffs också!” Mamman berättar om idén med grönt, men blir komplett nerröstad. Argumenterar en stund, men kommer ju snart på att ”det är ju deras rum, vad håller jag på med?” Färgaffären besöks, rosa färg inhandlas och I tell you, att se deras lyckliga små ansikten när de kom in och såg inte en, men två rosa väggar…. mmm, varmt i hjärtat.
När sedan Storsötan storsint donerade sina gamla undanlagda Disneyprincess-gardiner, då trodde jag ungarna skulle lyfta från marken av ren och skär(!) lycka. 
Puff somnade med handen mot sin rosa vägg och ett leende på läpparna.
Jag är glad att jag lät rätt personer bestämma.
Annonser
Det här inlägget postades i Föräldraskap. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till När beslut fattas på rätt nivå, av rätt personer

  1. Ribbolita skriver:

    Vad härligt att läsa något från dig igen! Grattis till nya jobbet! Och jag blir alldeles varm i hjärtat av att läsa om barnen. Så stora nu! Våra gemensamma vänner flyttar till Skåne i sommar, så då bara måste vi se till att komma ner oftare. Det vore ju så kul att ses med barnen!

  2. kapybaran skriver:

    @uniflora: 🙂
    @Ribbolita: ja! kom bara kom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s